Velkommen til The Jumping Fleas

Du har nå funnet siden til det fantastiske bandet The Jumping Fleas. Med fokus på ukulele og andre undervurderte instrumenter er The Jumping Fleas et av de mest spennende tilskuddene til den norske musikkfloraen*
(*dette utsagnet mangler kilde-henvisning. Det er mulig vi har funnet på dette selv. Uansett, det ser bra ut på trykk!).

MUSIC IS A LITTLE BIT – IMAGE IS EVERYTHING!

onsdag 27. januar 2010

Fra arkivet: Litteratur-uken 2008


JF åpnet selveste Litteraturuken i Holmestrand, 2008. Her er et tilbakeblikk:

Idag var vi så heldige å få spille på åpningen av Litteraturuken i Holmestrand (obs! vi tar faktisk jobber UTENFOR Holmestrand også. red.anm.) “Jumping Fleas” stilte opp med en haug ukuleler, en fløyte og ett trekkspill, og dro til med flere låter, bl.a. den egenkomponerte “En på tryne” skrevet av selveste DeamonFlea.


Vi har spekulert i hvorfor nettopp vi fikk den ærefulle oppgaven å åpne Litteraturuken, og har funnet to muligheter:

  1. 1)Fordi vi er et svært poetisk band med dype tekster og solbriller som rimer (når det er kaldt)

  2. 2)Fordi Litteraturuken lett kan forveksles med Litteratur-uken, altså forkortelse for ukulele (litteratur-ukulelen).



Uansett var det en fantastisk opplevelse. Skuespiller Hildegunn Eggen leste noveller av Olav Duun, omsvøpet av “ukulelegutta”. Hildegunn var en fantastisk oppleser, og vi er sikre på at ikke engang Duun kunne lest novellene bedre enn henne. Og vi er ganske sikre på at han ikke kunne spilt ukulele så godt som oss heller (særlig fordi vi var tre, mens han bare var én).


Holmestrand Bibliotek sto for arrangementet, og skal vi tro deres kommentarer låt vi “bedre enn Hellbillies”. Vi takker for en flott kveld på Holmestrand Sykehjem og oppfordrer alle bibliotek i landet til å arrangere liknende Olav Duun-kvelder. Akkompagnert av tre glade “litteratur-uker”, selvfølgelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar